PsychoMotorische Therapie

is een ervaringsgerichte behandelvorm voor mensen met psychische problemen. Ervaringsgericht betekent dat je vanuit het doen en ervaren, in eenvoudige bewegingssituaties  je aandacht richt op wat je waarneemt op dat moment. Wat voel je, wat denk je, wat doe je?  Zo wordt je je bewust van patronen.  Waar zit jouw last en hoe zou je dat kunnen veranderen?     In oefeningen gericht op het waarnemen van je lichaamssignalenIMG-99 kun je je (weer) bewust worden van je emoties, je behoeftes en je grenzen. Hoe ga je daar mee om? Wat zijn voor en nadelen en wat wil je veranderen? Vervolgens kun je ervaren en oefenen hoe het anders kan. En zoeken we manieren om dit in je dagelijks leven toe te passen.
Psychomotorische therapie helpt je zo bij het vinden van een betere balans tussen denken en voelen ; tussen verstand en gevoel. Maar kan je ook leren een betere balans te vinden tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor de ander. En bij het vinden van een gezonder evenwicht  tussen hollen en stilstaan.
Bij welke klachten?
Psychomotorische therapie wordt ingezet bij bijvoorbeeld angst en stemmingsklachten, bij eetproblemen, bij emotieregulatie problemen.  Bij negatieve lichaamsbeleving. En kan je ook helpen anders om te gaan met psychosomatische klachten, burn-out en overspannenheid.
Voor wie?
psychomotorische therapie is geschikt voor iedereen die bewust aan zijn of haar problemen wil werken. Is uitermate geschikt voor mensen die verbaal minder begaafd zijn of juist (veel te) goed zijn met woorden .
Voor meer info en filmpjes zie www.vaktherapie.nl