Adem en ontspanningstraining

Adem en ontspanningsoefeningen gebruik je om je lichaam uit de “stress”  stand , in de “rust”  stand te zetten. Want langdurige stress kan je gezondheid ondermijnen. In de “stress stand” rust je niet uit en herstelt je lichaam niet voldoende. Dus is het erg belangrijk om je lichaam in de rust stand te kunnen zetten en dit ook regelmatig toe te passen. Om te voorkomen dat je allerlei  lichamelijke klachten krijgt. Om een burn -out  te voorkomen. En om je te helpen daarvan te herstellen.

Er zijn veel verschillende methoden om te leren te ontspannen. Door te ervaren en oefenen ontdek je wat jou, op welk moment,  het beste past.               Belangrijke elementen:

Ontspanning :Bewegingen en rekoefeningen maken de spieren en  gewrichten los.

Ademhaling: Ademhalingsoefeningen leren je je adem te sturen naar een rustiger ritme.   Een rustig ademtempo zet je brein in de rust stand. Een rustig en harmonisch ademritme zorgt voor een rustige harmonische hartslag

Aandacht :Mindfulness leert je je aandacht te sturen en niet te reageren. Visualisaties helpen je spanning en negatieve emoties los laten.

Aarden: het voelen van het contact met de ondergrond, de aarde, de matras, de stoel en je daar aan over geven zorgt ervoor dat je spanning kunt loslaten.

 

ontspannen2_IMG_0996

Adem en ontspanningstraining:

Dit is een groepstraining van 1 uur, waarin je in een kleine groep allerlei oefeningen doet, die gericht zijn op het los laten van de spanning in je spieren, het gebruiken van de ademhaling om je hartslag te verlagen en je lichaam in de rust stand te zetten. Je ervaart ook dat je je aandacht kunt richten als je afdwaalt. Visualisaties, muziek en kort meditatieoefeningen zijn onderdeel van het programma.

Deze training kun je gebruiken als kennismaking , om te voelen hoe het is om te ontspannen en te ervaren welke technieken bij jou passen. Het is ook een goede manier om je “relax” – vaardigheden te onderhouden. Of gewoon een fijne manier om even met niets anders dan ontspanning bezig te zijn.

Locatie: De Vutter 15 5221 BD Engelen/ ‘s-Hertogenbosch

Dinsdag 19.30- 20.30 uur   20.45- 21.45 uur en Vrijdag 11.00-12.00 uur

 

Als een groepstraining niets voor jou is, of als je specifieke vragen hebt, dan is er ook de mogelijkheid een individueel traject op maat te volgen.  Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.